Acil Servislerde Şiddetin Önlenmesi İle İlgili Önemli Açıklama


Değerli meslektaşlarımız,

Acil Sağlık hizmetlerinin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili olarak son 1 yıl içerisinde başta Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Kurumu olmak üzere tüm paydaşlarımız ile yoğun bir çalışma ortamı yakaladık. Sorunlarımız ile ilgili olarak Türkiye Acil Tıp Derneği ve Acil Tıp Uzmanları Derneği temsilcilerinin de katıldığı bir çalıştay başta olmak üzere, bu çalıştayın sonuç bildirgesinin paylaşıldığı ek toplantılar da yapıldı ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için konunun birinci elden takipçisi olunmaya gayret gösterildi. 

En önemli sorunlarımızın başında “Şiddet” olgusu yer almaktaydı. Çözüm önerileri olarak kısa, orta ve uzun vadeli bir çok yöntem tartışıldı ve paylaşıldı. Bunların içerisinde her acil servisin girişine bir “metal dedektörü” konulması ve özel güvenliğe ek olarak resmi güvenlik elemanlarının da görev yapması ile ilgili taleplerimiz öncelikli talepler olarak yer almaktaydı. Bizatihi Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Eyüp GÜMÜŞ’ün başkanlık ettiği ve müsteşar yardımcıları ve ilgili genel müdürlerin de katıldığı Mart 2015 içerisinde yapılan bir başka toplantıda da bu konu tekrar gündeme geldi ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için ivedilikle adım atılacağı konusunda söz verildi. 

Sizlerin de medyadan takip ettiği gibi Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Eyüp GÜMÜŞ tarafından acil servislerin girişlerine “x ray cihazı” konulacağı ve resmi güvenlik güçlerinin ek destek olarak 300 büyük hastanenin güvenliğinin sağlanmasında görevlendirileceğini okuduk. Yaptığımız toplantılarda çözüm önerisi olarak dile getirdiklerimizin hayat geçiyor olmasını büyük bir memnuniyet ile karşıladığımızı ifade ederiz. Umarız alınacak olan bu önlemler caydırıcı olup, yaşanacak şiddet olgularında azalma ile sonuçlanır.  

Saygılarımızla,

Türkiye Acil Tıp Derneği
Yönetim Kurulu

Paylaş Paylaş